HTML

gravitációs hullámok

Minden ember teste vonzódik mindenhez és mindenkihez, mégis sok ember lelke taszítja a többieket.

Friss topikok

Linkblog

Tiszteld apádat és anyádat

2009.09.19. 18:28 gravitáció

 

Milyen társadalom az, ahol ki teszik az öregeket az úszó jégtáblára, meredekebb hegytetőre vagy a „büdös barlangba”, ahogy olvasmányaiból vagy filmekből emlékezik az ember. Pogány társadalom, mely a természetes ösztöneinek, és az ésszerűségnek enged. Természetesen a zsidó-keresztény kultúrával ez nem összeegyeztethető. „Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy e földön!”
De kérdem én, milyen társadalom az, amelyik elveszi a gyerekek szájától a falatot, hogy az öregeknek adja oda? Természetesen beteg. Beteg, mert az ateizmus mételyével megfertőzött anyagias öregek döntenek szavazás útján a sorsáról. Beteg, mert megnyomorítja fiataljait. Beteg, mert a legértelmesebb fiatalok nem vállalnak gyermeket, mert tudják, hogy még magukat sem tudják ellátni, hiszen a fizetésükből még két inaktív embert kell eltartaniuk, adó, nyugdíj és egészségbiztosítási járulék formájában. Milyen az a társadalom, ahol nem a felnőtt fiatalok támogatják nagyszüleiket, hanem megalázó módon a nyugdíjasok adnak pénzt a nyugdíjukból a fiataloknak.
Milyen társadalom az ahol az idős nyugdíjasok sírnak, hogy nem tudnak megélni a nyolcvan-százezer forintos nyugdíjukból, amikor ennyi pénzből a dolgozó emberek két-három gyereket nevelnek. Bár ez utóbbiaknak koruknál fogva nem volt szerencséjük hozzászokni a mindennap húst eszünk hússal kádári rendszerbeli hagyományhoz. Milyen társadalom az, ahol a kútmérgező rádió betelefonálós műsorába szégyen nélkül betelefonál egy régi káder, hogy hazudik az ellenzék, mert például ő is jól kijön a kétszázezer forintos nyugdíjából. Persze, sajnos vannak olyan idős emberek, főleg faluhelyen akik, tényleg rosszul élnek, de szerencsére ilyen nyugdíjassal én nem találkoztam.
Gyermekkoromban a nagyszüleimet szüleim tartották el, mert nem volt, vagy csak csekély volt a nyugdíjuk, és ezt mindenki természetesnek tartotta, mert szüleim kaptak annyi fizetést, amiből ezt megtehették. Ez az élet rendje évezredek óta. A templom vasárnap tele volt ősz hajú, tiszteletet parancsoló öltözetű idős emberekkel. Gyermekkorom öregjeit tiszteltem, sőt szerettem őket bölcsességükért, mert a”bölcsesség az isten félelemmel kezdődik. Vajon Magyarországon manapság miért nincsenek csak elvétve öregek a templomokban vasárnap? Sajnos a mai öregekben nem sok tiszteletre méltót látok. Nem mondom, hogy az ő hibájuk, sokakra közülük gyermekként sajnos mélyen hatott a rákosi rendszer agymosása, hisz akkor még gyerekek voltak
Igen, a mindenkori magyarországi szoci kormány a gyerekek szájától veszi el a kenyeret, hogy azt az ő drága szavazóiknak adja. Egy családnak tízezreket kell költeni egy hónapban utazásra, és ezt muszáj, mert el kell jutni a munkahelyre, iskolába. A 65 éven felüliek ingyen utaznak bárhová, bármivel az országban, és meg is teszik ezt, legtöbbször csak kedvtelésből. Egyetemistáktól viszont megvonták a kedvezményes tarifát ilyen utazásokra. A jövő évi, választási költségvetés a nyugdíjakat az infláció mértékével növeli, amíg az iskolai étkeztetés támogatására szánt összeget harmadára csökkenti, és a családi pótlékot is megadóztatják, mert ez így gömbölyű.
Ezt csak azért írtam le, mert felbőszített egy a rádióban hallott hír a héten: valahol vidéken tiltakoztak az ott lakók, mert egy volt iskola helyén nem nyugdíjas otthont nyit a hatóság, hanem merészel speciális nevelési igényű GYEREKEK számára nevelő otthont létesíteni. Nem remélem, hogy ez a vég, már nem süllyedhet tovább társadalmunk. Még messze a padló, de már látszik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gravitacioshullamok.blog.hu/api/trackback/id/tr91393091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása