HTML

gravitációs hullámok

Minden ember teste vonzódik mindenhez és mindenkihez, mégis sok ember lelke taszítja a többieket.

Friss topikok

Linkblog

Ki a disznó az influenzában?

2009.12.04. 20:14 gravitáció

Ki a disznó az influenzában, avagy miért hazudnak a magyar egészségügyi szervek a tünetek tekintetében?

Szerintem nem rég estem át (valószínűleg) a sertés influenzán, tünetek: köhögés, izületi fájdalom, nátha, nem túl magas láz, hasmenés, rossz közérzet. Majd az első tünetek után tüdőgyulladás láz nélkül. A háziorvosom igen csodálkozott, hogy csak hőemelkedésem volt, és mégis szörnyű hangja volt a tüdőmnek. A hasmenés és a szinte láznélküliség volt, ami azt mondatja velem, hogy a H1N1 fertőzött meg. Ha valaki elolvas angol nyelvű honlapokat, például beírja a Google keresőbe: symptoms of H1N1, akkor az első 3-4. találatot elolvasva megtalálja leírva a magamon tapasztalt tüneteket.
A háziorvosom miután meggyógyított, kérdésemre azt a határozott választ adta, hogy egész biztos nem H1N1 vírus fertőzött meg. Ezen elcsodálkoztam, mivel az egyik szombaton kora reggel, amikor mindenki alszik, a WHO egyik szakembere elmondta, hogy pont a felnőtteknél is fellépő hasmenés ami megkülönbözteti a szezonális influenzától, és az, hogy a vírus blokkolni képes az immunrendszert. Én nem vagyok orvos, de úgy tudom, hogy a láz az immunválasza a szervezetnek a fertőzésre, tehát ha nincs immunválasz nincs láz.
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért elolvastam az interneten, mit írnak a magyar honlapok, és nagyon elcsodálkoztam az ott leírtakon, amelyek azt állították, hogy akinek nincs magas láza az nem is lehet influenzával fertőződött, és a H1N1 vírusnak súlyosabbak a tünetei, mint a szezonálisnak, például magasabb lázzal jár. Persze ilyesmi a WHO-s jelentésekben nem szerepel, egyszerűen hazugság.
Napokban meghalt egy 24 éves tanár H1N1 fertőzésben. Talán még ma is élhetne, ha nem hazudna a magyar egészségügy a tünetek tekintetében! A szülők megnyugtatására közlöm, hogy más iskolákban is csak novemberben kezdték el az oltást. Nekem se lett volna esélyem az oltásra, mert előbb lettem beteg.
Vajon miért vezetik félre az embereket?
Aki nem hiszi a leírtakat, az olvassa el a következőket:
Angol nyelvű honlapok:
http://healthandsurvival.com/2009/04/25/swine-flu-symptoms-how-to-protect-yourself/
Swine Flu Symptoms

The swine flu symptoms reported when infected with the swine flu are similar to the symptoms of the influenza virus most are familiar with. The good news is that most people who become infected will do fine and will not have any long term complications. Those who are immune compromised, older or pregnant may be at higher risk of complications or serious respiratory illness. The most common swine flu symptoms include:
Cough
Congestion
Nasal Congestion
Nausea/Vomiting
Diarrhea
Body aches
Joint Pains
Fevers
Sore throat
Headaches
Fatigue
Decreased energy
Rarely death in more severe cases, especially from pneumonia.

http://www.cdc.gov/h1n1flu/sick.htm
How do I know if I have the flu?

You may have the flu if you have some or all of these symptoms:
fever *
cough
sore throat
runny or stuffy nose
body aches
headache
chills
fatigue
sometimes diarrhea and vomiting

*It’s important to note that not everyone with flu will have a fever.
(Fordítás:Fontos megjegyezni, hogy nem mindenkinek jár együtt az influenza lázzal.)

http://pediatrics.about.com/od/swineflu/a/409_symptoms.htm
According to the CDC, like seasonal flu, symptoms of swine flu infections can include:
fever, which is usually high, but unlike seasonal flu, is sometimes absent
cough
runny nose or stuffy nose
sore throat
body aches
headache
chills
fatigue or tiredness, which can be extreme
diarrhea and vomiting, sometimes, but more commonly seen than with seasonal flu

Signs of a more serious swine flu infection might include pneumonia and respiratory failure.

A magyar találatok közül az elsők:
http://www.femina.hu/egeszseg/h1n1_tunet_kezeles_megelozes
A betegség tünetei
A H1N1-fertőzést azért nehéz elkülöníteni a közönséges influenzától, mert a tüneteik nagyrészt megegyeznek. Mindössze annyi a különbség, hogy az új influenza határozottabb, erőteljesebb panaszokkal - például magasabb lázzal - jár, mint a hagyományos változat.
Jelek
Izomfájdalom.
Láz és hidegrázás.
Fejfájás, szédülés.
Általános rosszullét.
Torokfájás, köhögés.
http://www.hazipatika.com/topics/natha_influenza/articles/A_H1N1_tunetei_kezelese_szovodmenyei_hiteles_informaciok?aid=20091110094216
A H1N1 fertőzés tünetei
Az új influenza vírus okozta fertőzés tünetei ugyanolyanok, mint a szezonális influenzáé: tehát hirtelen kezdődő hőemelkedéssel vagy lázzal indul, és gyengeség, levertség, általános fájdalom, végtag, izom, ízületi és fejfájás kíséri. Ezen kívül sokaknál jelentkezik torokfájás, nátha, a betegek egy része hányást és hasmenést is tapasztal. Az influenza "kötelező" tünete a magas láz és az az érzés, mintha az emberen "átment volna egy úthenger" vagy kicsavarták volna. Ezért ha valakinek "csak" náthája vagy torokfájása van, de nem érzi magát nagyon rosszul és nincs láza, akkor nem influenzás, hanem a felső légúti megbetegedéseket okozó körülbelül 300 kórokozó valamelyikével fertőződött meg.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: influenza h1n1 újinfluenza

A bejegyzés trackback címe:

https://gravitacioshullamok.blog.hu/api/trackback/id/tr731574499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása