HTML

gravitációs hullámok

Minden ember teste vonzódik mindenhez és mindenkihez, mégis sok ember lelke taszítja a többieket.

Friss topikok

Linkblog

Hogyan lett a férjem az al kaida filmese

2009.09.26. 20:19 gravitáció

 

Hogyan lett a férjem az al kaida filmese XDD
 
Azzal kezdődött, hogy szabadszellemű emberek lévén már vagy tíz éve évi szabadságunk idején járjuk Európa útjait egy, a férjem által kisteherautóból kialakított, lakóautóval. Bárkinek tudom ajánlani a nyaralás eme fajtáját, ha van kedve kipróbálni a vándor cigányok életmódját :) persze csak vad kempingezve, mert milliárdosok nem vagyunk.
2006-ban úgy határoztunk, hogy férjemmel és a két kisebbik fiammal a négyből Angliát és Skóciát vesszük célba. Férjem beszerzett egy digitális kamerát, amellyel Mr Bean módjára végig kamerázta az utat. Műszaki ember lévén különösen a vasút és a repülők érdeklik. Eredeti foglalkozása repülőgép szerelő. Nem csoda hát, ha lefilmezte a frankfurti repteret menetközben az autópályáról. Megálltunk Kölnben várost nézni, ezért bekukkantottunk a pályaudvarra, ahol a beérkező vonatról leszálló arabokat filmezte, ahogy húzzák maguk után a csomagjaikat, sőt még a vonatra is felszállt egy-két felvétel erejéig.
A Brit szigeten is hasonlóképp, tüzetesen lefilmezett minden neki tetsző, ódon állomást, és utunkba eső repülőteret. Így értünk Londonba. Férjem, mint igazi repülőtérbuzi rögtön a reptérre akart menni, a Heathrow-i reptér volt álmai netovábbja. Ez 2006. augusztusában, ama bizonyos 9-i szerdai napon volt, amikor is az Heathrow-i repülőtér biztonsági szolgálata lefülelt arab terroristákat, akik üdítős üvegben akartak robbanószert repülőgépekre csempészni. Mi erről természetesen nem értesültünk, fogalmunk sem volt miért van a reptér egyik oldalában oly sok száz kamerás ember, mint kiderült újságírók, akik a reptér kerítésén kívülről fotózták a felszálló gépeket. Persze azzal kezdtük a repülőtér megtekintését, hogy kocsival körbe kerülve lefilmeztük. Ezután mit sem sejtve bementünk az épületbe. Szörnyülködve tapasztaltuk az ott uralkodó állapotokat, de még mindig nem tudtunk semmiről, azt hittük ez a mindennapi rutin része, a nagy sorok, a csomagok tüzetes átvizsgálása, és az üdítők elkobzása. Gyanútlanságunkban odaküldtük egyik fiunkat, hogy kérdezze meg az állig páncélba posztoló biztonsági embert, hogy honnét lehet a legjobb fotókat készíteni a repülőkről? :D Mi életem párjával, messziről figyeltük hogyan hasznosítja szemünk fénye az iskolában tanult nyelvtudását. Csupán az lett furcsa, hogy miért vonja hirtelen maga elé a géppisztolyát az angol rend őre, és miért vörösödik a feje? Fiam néhány percnyi társalgás után visszajött, és elmondta, hogy először is alaposan kikérdezték, ki ő, honnan jött, mit akar, és miért akarja lefotózni a repülőgépeket? Utána azt a felvilágosítást kapta, hogy a parkolóház tetejéről lehet a legjobb képeket készíteni, de ha odamegyünk fotózni le leszünk tartóztatva. Igazi angolok! :)) Több se kellett férjemnek, rohant a parkoló tetejére kamerázni.
Néhány napos londoni tartózkodásunk utolsó napján feltörték az autónkat, amíg várost néztünk. Az újonnan vásárolt kameránk dobozát lopták el, bár nem volt benne csak a töltő és az addig forgatott 8 órányi videó felvétel, valamint a digitális fotók CD-re kiírva amit a gyerekek fotóztak. A tolvajnak értéktelen kacat, nekünk egy másfél hónapos utazás felejthetetlen emlékei, pótolhatatlan kincs. Mi nem nyúltunk semmihez, rögtön feljelentést tettünk a rendőrségen. Nyomozók jöttek, helyszíneltek. Beporozták az egész autót, de egy fia ujjlenyomat sem akadt, még a miénket se találták meg. Felvették a jegyzőkönyvet, és biztosítottak, majd értesítenek, ha megtalálják a tolvajokat, ami valószínű mivel a környék vastagon be volt kamerázva.
Hát azóta is várjuk, hogy visszakapjuk a családi emléket, bár néhány kockáját a felvételeinknek azóta, még 2006-ban, az egész világ láthatta. Úgy, mint az angol titkosszolgálat által az arab terroristáktól lefoglalt felvételek, mely bizonyította volna, hogy a terroristák nemcsak a Heathrow-i reptéren, hanem Kölnben és Skóciában is akciókra készültek!:)))  Bemutatták a kölni arabokat, akik szegényeket férjem lefilmezett, mit sem sejtve rögtön terroristáknak lettek kikiáltva. XD
Az igazság az eddig még nem mertünk szólni az angol titkosszolgálatnak, hogy most már aztán igazán visszaadhatnák a képeinket!
A történtek magyarázata, hogy valószínűleg elfogták a tolvajokat, megtalálták náluk a felvételeket, és kíváncsiságból bele nézve rögtön látták, hogy felhasználhatják a titkosszolgálat fényezésére,bár lehet, hogy maga a titkosszolgálat törte fel az autónkat a felvételekért. Ez úton is üzenem nekik lyukra futottak. :)) Azóta is jókat mulatunk itthon a történteken!
 

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gravitacioshullamok.blog.hu/api/trackback/id/tr621409293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tucano 2009.09.26. 21:31:46

Aludtam a híszrón nagyon, felkelt a rendőr, hogy a szomszéd szék alatti csomag az enyém-e? Mondom nem kótyagos fejjel (4nap reptereken), mire azonnal kiparancsolnak mindenkit, robot jön és vizsgálat nélkül szétlövi a cuccost. Miközben mentem át egy másik terminálra eszembe jutott, hogy egy csini francia lány 2 perccel a rendőr előtt megkért, hogy vigyázzak a zsákjára, amíg elmegy kóláért. Azóta is van egy kis lelkiismeret furdalásom.

euAgWzgmmtq7K 2009.09.26. 21:32:16

első (címlap). de elolvastam, jó sztori :)

szcsongor 2009.09.26. 21:45:11

@tucano: hát b+ ügyes vagy, de a kiscsaj gondolom mostmár kétszer is meggondolja h másra bízza a csomagját...
ráadásul csak jóval később jutott eszedbe h rádbízták a csomagot? biztos amikor megkértek rá, nem nagyon voltál magadnál :)

sourcerror 2009.09.26. 21:49:49

@szcsongor: Tulajdonképpen ha azt mondja, hogy nem az övé, csak megkérték, hogy vigyázzon rá, ugyanúgy szétlövik.

szbszig 2009.09.26. 21:56:30

Mi 2005-ben voltunk Londonban, de az angol rendőrök már akkor allergiásak voltak a kamerázásra. Apukám csak ült egymagában a Temze partján egy padon, és békésen vette a folyót meg a szemközti épületeket, amikor elmondása szerint egyszer csak rendőrautók vették körbe, és igazoltatták, meg visszajátszatták vele a felvételt. :)

Első mohikán 2009.09.26. 22:11:27

Hülyék az angolok.Az angol tudósok meg pláne.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.09.26. 22:13:23

@szbszig:

én a taljánoknál jártam így -- békésen autóztam félúton róma és nápoly között, látom ám az egyik csúcson a híres Monte Cassino-i rendházat, felkaptam az anyósülésről a gépet és lekattintottam.

elég hamar leállított egy carabineri, de nem is akárhogy -- mellém húzódott kb tíz centire és úgy állított le, hogy ott is maradt. vettem volna elő az iratokat, de csak a kamera érdekelte őket, megmutattam nekik a fényképet, amit csináltam, és utamra is engedtek.

Akárki Akármit Mond 2009.09.26. 22:17:56

Menjetek el az angol Blikkhez, tuti főcímre kerültök és kaptok egy rakás lét is. Vagy 10 év börtönt... Az angoloknál sohasem lehet tudni.

THK 2009.09.26. 22:46:50

@szbszig: sajnos így van, állványra tett gép pedig végképp szinte biztos, h perceken belül (mivel térfigyelőkön rögtön látják) ellenőrzést jelent Londonban.

Viszont mindenképpen hozzá kell tenni, h teljesen normális stílusban teszik a dolgukat.

Még a sima biztonsági őrök is: Leicester piacterén készítettem néhány képet, amikor odajött egy őr, h miért végzem, mert ha nem magáncélra, akkor engedély kell hozzá a piacigazgatóságtól. De abszolút rendben volt ő is, elnézést kér, szép napot kívánt, stb.

az a nagy baj, h sajnos okuk is van az óvatosságra - és ez az Olimpia közeledtével egyre csak inkább így lesz...

tuli1 2009.09.26. 22:56:41

Igaza van Akárki Akármit Mondnak, ha igaz a sztori, ezzel akaszthattok 1-2 ezer fontot, és nem kell jövő nyáron vadkempingezni. Valszeg a Sun is vevő lenne rá, egy komolyabb lap is, Guardian, Times. Kérjétek meg a fiatokat, hogy írjon egy levelet (pl. fordítsa le ezt), általában válaszolnak, ha érdekes a dolog.

disloc 2009.09.27. 00:13:43

Szóljon valaki nekik, hogy a guglimaps strítvjúján rajt van az egész város. Onnantól fölösleges fényképezgetni.
:-)

tucano 2009.09.27. 00:24:40

@szcsongor: 3 nap nonstop buszút+12 óra repülés+7 óra várakozás, kicsit kivoltam:(

Gerry. 2009.09.27. 00:44:43

@THK: Okuk az van rá, naná, tegnap (párdon, már tegnapelőtt) is áldottam a béke vallásának kedves követőit, amiért a majdnem tele lévő két literes ásványvizemet vághattam ki a kukába a reptéren - persze tudtam, hogy ez fog következni, de mit tegyek, ha egyszer megmaradt?
Ellenben a különféle reptereken járva valahogy sosem fér a fejembe, hogy ha tényleg akarnak, miért is nem robbangatnak a kedves muszlim terroristák (persze a hivatalos megjelölésük natúr "terrorista", de valami fatális véletlennek köszönhetően manapság 100%-uk muszlim), lévén sok helyen egyrészt a biztonsági intézkedések finoman szólva is hagynak némi kívánnivalót maguk után, másrészt pedig a duty free shopokba beépülni, és becsempészni számos helyszínen nem tűnik valami túlzottan nagy mutatványnak.
S ha sok embert akarnak megölni egyszerre, nem logikusabb besétálni egy koncertre (Szigeten pl, ott a Nagyszínpad előtt jó napon garantáltan lesz 40k ember) és Allahu Ahbar-al a levegőbe röpíteni kollektíve mindenkit? No, nem mintha mindennek sok köze lenne a bejegyzés tartalmához azon kívül, hogy mi mindenért szívhatunk.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.09.27. 00:50:37

@szcsongor: "a kiscsaj gondolom mostmár kétszer is meggondolja h másra bízza a csomagját..."

Én háromszor is meggondolnám, pedig nekem nem lőtte még szét csomagomat senki.

Ricse 2009.09.27. 06:09:20

Kik azok a muszlimok? Tán a muzulmánok a kihaltak (a Forma-1-gyel együtt)?

pet77 2009.09.27. 07:35:33

Igen nagyivű történet, szerintem a fele sem igaz...:((

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2009.09.27. 07:49:49

igaz v sem, tucano sztorijával egyetemben vidám a vasárnapom :DD köszi!

u.i.: kérünk illusztrált posztot a barkácstranszporterről :)

Jabozeo 2009.09.27. 08:34:18

Azert erdekes lehet az olyan csaladi video amin csak repterek vannak es a csalad egyik tagja sem latszik vagy az autotok.. Ha pedig igen akkor azert angolok sem annyira hulyek hogy ezt terrorista videonak nezzek...Sot talan mar esetleg mgekerdeztek volna hogy miert is filmeztetek...
Ez amolyan olajfalo sztorinak tunik:-)

Parasite 2009.09.27. 09:38:11

@Jabozeo: hacsak a rendőrök nem arra gondoltak, hogy a család csak alibi és a ravasz terroristák családi fotónak álcázzák a terepszemlét :)

Jabozeo 2009.09.27. 10:38:01

@Parasite: lehet azota figyelik a csaladot es mar ez az etalon amikoris a hosszu evek soran sem kovettek el egy hibat sem es keptelenk felderiteni a csalad bombagyarat:-)

EasyFriend 2009.09.27. 11:59:29

Szerintem a titkosszolgálat törte fel a kocsitokat, és örülhettek, hogy nem Guantanamón töltöttétek az utóbbi éveket...

Jabozeo 2009.09.27. 18:49:06

ah szoval te vagy az akit Guantanamorol ' befogadtunk' es ezert csak most tudod leirni:-)

Martian (törölt) 2009.09.27. 20:33:09

@elemes2: az egykori szovjet állampolgár lassan otthon érezheti magát Európa nyugati felén is...
:))

Martian (törölt) 2009.09.27. 20:48:17

Jópár éve a lebarnult bőrű, nagyszakállú nagybátyámat egy londoni szállodában videózta a felesége, ahogy fehér fürdőköpenyben, fejére tekert törölközőben magyarázgatott a család német barátjának kamionsofőrként eltöltött éveiről.
Valamivel később a felvételeket ellopták... majd megdöbbenésünkre viszontláttuk a tévében azzal a kommentárral, hogy a filmen Osama bin Laden üzenget, fenyegetőzik. Az alámondás ellenére lehetett hallani a szavaiból, hogy "bin laden"... mert akkor éppen egy sztorit adott elő, hogy egykoron Pakisztánban éppen pakolta ki az Alkaloida Vegyiüzem áruját... "ich bin laden... in Pakistan... Alkaloida" valami ilyesmit mondott...
Úgyhogy ne higgyetek el semmit Osamáról, az al Kaidáról, ezt is csak a titkosszolgálatok vágták össze a családi filmjeinkből.
:)))
süti beállítások módosítása